google-site-verification=WBph286wQ_p5KaDdg9G3_4wHSMhH21sJi4h7l3VwX7Q
free amp templates

Novetats Autocad 2015

Millores en Selecció

En Autocad 2015 pots fer clic en un àrea en blanc del dibuix i arrossegant, traçar una figura irregular al voltant d’un conjunt d’objectes per crear una selecció de tipus llaç. També és possible crear una finestra rectangular fent clic en cada cantonada del rectangle.

Aparença del Cursor.

El cursor ara proporciona informació contextual. Inclou icones per reflectir moltes operacions comunes. A més, el quadrat que hi havia en la intersecció de la creu és retirat, perquè sigui més fàcil seleccionar els objectes.

Ordre de Capes

Les Llistes de capes ara es mostren amb un ordre natural. Per exemple, els noms de les capes 1,4,25,6,21,2,10 s’ordenen com 1,2,4,6,10,21,25, en lloc d’1,10,2,25,21,4, 6. Aquest ordre de les capes s’aplica en tots els combos que inclouen les capes.

Pot restaurar l’ordre ASCII utilitzat en versions anteriors, en canviar la nova variable de sistema SORTORDER a 0.

Vista preliminar de comandos

Una interessant funcionalitat nova en 2015, la possibilitat de previsualizar els resultats dels modificadors de Autocad com retallar, allargar, igualar… abans de confirmar el canvi.

Sistemes Operatiu XP

Autodesk va comunicar oficialment que AutoCAD 2014 (i tota la família de productes 2014) seria l’última versió compatible amb Windows XP. D’aquesta manera, Autocad 2015 només estarà disponible per Windows 7, 8 i 8.1 Sempre podem fer servir alternatives com Briscad o ZWCAD

Canvis en la Interfície de treball

El programa ofereix ara una interfície d’usuari més fosca que afecta a l’àrea de dibuix, la cinta, la barra d’estat i totes les paletes. La nova interfície minimitza el contrast entre entorn d’eines i dibuix ajudant a reduir la tensió ocular.

Espai de Treball Clàssic

L’Espai de treball Clàssic ha estat eliminat en Autocad 2015. Però l’usuari podrà crea aquests elements en la interfície d’usuari, d’una forma més manual perquè funcioni com abans.

Galeries

Autocad 2015, introdueix el concepte de galeries. Des de la cinta d’opcions, l’usuari podrà veure galeries d’objectes com a blocs, cotes, directrius, textos… definides en el projecte, facilitant-se molt la visualització de les entitats existents i automatitzant-se encara més la inserció d’aquestes en el dibuix. Simplement, arrossegant i deixant anar s’insereix el contingut.

Integració amb BIM 360

Una nova fitxa de la cinta d’opcions, cridada BIM 360, ofereix un accés directe per compartir els models de Autocad en el visor BIM online de Autodesk (BIM Glue) permetent visualitzar la informació CAD amb la resta de l’equip del projecte BIM, així com estudiar si hi ha conflictes o col·lisions amb altres entitats del disseny.

Millores en les Finestres Gràfiques de l’Espai Model

Les Finestres gràfiques de l’espai model han millorat significativament oferint més flexibilitat i una major facilitat d’ús. Després de crear diverses finestres gràfiques en l’espai modelo, una línia blava gruixuda identifica clarament la finestra activa. A més, ara és possible canviar la grandària de qualsevol de les finestres, simplement arrossegant els límits de les finestres (Igual que en 3D Studio).

Mapes de Microsoft (Bing Maps)

La versió 2014, va incorporar la novetat de visualitzar els mapes de Microsoft (Bing Maps) a l’àrea de dibuix de Autocad. Autocad 2015, porta molt més allà aquesta funcionalitat, amb la incorporació de diverses opcions demandades pels usuaris en l’últim any.

Una gran novetat sobre els mapes de Microsoft és la possibilitat de capturar i imprimir les imatges de Bing. Una nova eina en la fitxa Geolocalizació, permet capturar una finestra definida o la vista actual. D’aquesta manera, és possible emprar les dades de Bing Maps en manera Offline així com utilitzar-los en les presentacions realitzades amb Autocad.

La nova eina Resolució de mapa permet obtenir una imatge de major o menor resolució del servei de mapes. És important, ja que cal tenir en compte que les imatges amb més alta resolució no són necessàriament les més recents. D’aquesta manera, es pot jugar amb les diferents ráster que proporciona Bing Maps d’una mateixa zona, i establir el més oportú, el més recent, el de major precisió…

Finalment, també resulta interessant la possibilitat de controlar la lluentor, el contrast i la transparència de les imatges. Autocad 2015, disposa del control d’aquests paràmetres, per a les captures descarregades.

Núvols de Punts

Quan ens arriba un núvol LIDAR (en format .les, .asc. .xyz…), arxius que solen comptar amb milions de punts, aquests no poden ser inserits dins de Autocad directament, cal indexar-los. Així, el sistema pugui gestionar semblant quantitat d’informació.

AutoCAD, des de la versió 2011, comptava amb la possibilitat de crear fitxers indexats “PCG” o “ISD” a partir de núvols de punts LIDAR, però ja llavors van sorgir 2 problemes:
El temps. Per indexar fitxers LIDAR (i generar el fitxer PCG o ISD) de gran grandària, el sistema pot estar hores, fins i tot dies, la qual cosa impedeix l’ocupació de la llicència de Autocad per a altres operacions.
Lentitud d’Exploració. Autocad no està optimitzat per a la inspecció de semblants núvols de punts. Molts usuaris reclamen des de llavors un entorn més operatiu.
Autodesk, per això, en Autocad 2015 retira l’eina Crear Núvol de Punts (amb la qual es generen des de Autocad els índexs de punts) i proposa Autodesk Recap, que passa a instal·lar-se per defecte al costat de Autocad, com el producte apropiat on indexar i visualitzar els núvols de punts.

S’estableix un nou workflow per al treball amb Núvols de Punts, que passa pel pas previ dels fitxers per Autodesk Recap.

D’aquesta manera, la llicència de Autocad queda alliberada d’indexar o simplement visualitzar núvols de punts, podent emprar-la en altres comeses.

Autocad 2015, també porta novetats en relació als núvols de punts importades en Autocad, com per exemple la possibilitat d’usar la informació geogràfica que continguin, per inserir-les en coordenades.

Finalment, i molt important, Autocad 2015 afegeix la possibilitat de fer snap sobre la informació dels núvols de punts. Apareixen tres nous SNAPS (punt, perpendicular i proper sobre plànol) que permeten emprar els núvols com a base per digitalitzar.

Design Feed Offline

Design Feed, proporciona un interessant mètode per afegir missatges o imatges a un element del dibuix. Fins ara, això només era possible sobre fitxers que havien estat pujats al núvol de Autodesk. Autocad 2015, permet emprar la font del disseny sobre arxius offline, guardats exclusivament en local, ampliant el rang d’acció d’aquesta funcionalitat tan interessant. En el blog, ja comentem com funcionava aquesta característica en la notícia La xarxa Social atrapa Autocad.

Enregistrament de l’execució

Sembla que Autodesk comença a prendre’s més de debò l’experiència d’usuari. En Autocad 2015, apareix una nova eina denominada Performance Recorder, que podem traduir com a enregistrament de l’execució, que ens permet gravar un vídeo fàcilment d’una acció o una sèrie d’accions (No confondre amb les macros, això grava un vídeo, no un script).

La finalitat d’aquest enregistrament és comunicar un error o l’empitjorament del rendiment del producte. En acabar l’enregistrament, automàticament apareix un formulari per complementar el vídeo amb informació que és enviat directament a Autodesk i que previsiblement respondrà amb una solució al problema plantejat.

Amb aquesta manera de procedir, la resolució del mateix apunta al fet que serà molt més efectiva que l’actual. L’únic requisit necessari és estar registrat en el compte de Autodesk 360.

Disponibilitat

Autocad 2015, http://www.autodesk.com 

Si continua navegant accepta les politiques de privacitat .